Onze school

ENBS

De Eerste Nederlandse Buitenschool is een school op een prachtige locatie aan de rand van Den Haag, midden in het bos en op steenworp afstand van het Scheveningse strand. Deze rustige, natuurlijke omgeving past goed bij de populatie leerlingen van de school. De grootste groep leerlingen (>80%) heeft een stoornis in het autistisch spectrum.  Op onze school volgen rond de 120 leerlingen onderwijs in groepen van 14 leerlingen, begeleid door een leerkracht en een onderwijsassistent/leraarondersteuner.  

De populatie kenmerkt zich door internaliserende gedrags- en psychiatrische problematiek. Dit maakt dat in veel gevallen ouders al een zoektocht en heel traject met hun kind achter de rug hebben voordat zij bij ons op school komen. Op de ENB proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de ondersteuningsbehoefte van het individuele kind. Dit betekent dat wij binnen een groep verschillende pedagogische plannen uitvoeren om tegemoet te kunnen komen aan de individuele ondersteuningsbehoefte. Het kunnen functioneren in de groep is hiervoor wel een voorwaarde.  

Ons onderwijsaanbod is gericht op ontwikkeling en instructie is de basis van ons onderwijs. Dit geldt voor de sociale en cognitieve ontwikkeling. Wij werken als school en ouders samen aan een kansrijke toekomst voor onze leerlingen.